סיכום ישיבת חירום במועצה מקומית כאבול

_ כיואן אימאם סגן מפקד יקל"ר
הנדון:
תמונת מצב קורונה בכבול,
לאור העלייה במספר הנדבקים בקורונה התכנסנו לישיבת חירום בהובלת פיקוד העורף, על מנת לעודד התושבים לבציע בדיקות באופן דחוף.
דגשים והמלצות לקידום העניין.
א. צריך לעבוד מול קופות חולים ומשרד בריאות להביא דיגומים.
ב. יותר הסברה ומידע לציבור חובה לשנות דרך, גיוס אימאמים, רופאים, מנהלים, משפחה שכולה, לדבר לתושבים מהרגש ולהסביר על המצב האגום.
ג. לקחת דמות משפיעה, לערב ועד עממי, נכבדי הישוב, אנשי דת.
ד. לגייס מנהלי מחלקות ברשות להשפיע על העובדים ושאר אוכלוסייה.
ה. לעודד בשיטה אחרת חבר מביא חבר
ו. פרסום באופן קבוע על מיקום תחנות בדיקות קורונה באזור.
ז. אכיפה מחובת המשטרה לאכוף בשטח כנראה לא עושה מספיק עם אנשים שמסתובבים והם חייבים להיות בבידוד.
ח. הרשות המקומית חובה עליה להוביל כל העסק ולהשפיע על מנהלי בתי הספר, מורים, תושבים, אנשי דת ועוד..
המחשבה אך מגיעים לכלל הציבור על מנת להגדיל מספר הבדיקות בכפר.
ט. יותר הסברה בשיטת סרטונים על אנשים שהחלימו, שיספרו על האווירה שעברו,המטרה להגיע לליבו של  התושב דרך רגש,פחד,במיוחד אם זה איש מבוגר שהחלים.
י. חובה להתחיל בביצוע דיגומים בקופות חולים בישוב לתאם מול המחוז במשרד בריאות.
כ. מחשבה יצירתית בהובלת מנהלי בתי הספר/מורים/ות לעודד תלמידים, משפחות לביצוע בדיקות "תחנת בדיקה באחריות פיקוד העורף".
ל. קיום שיחת זום באחריות מנהלי בתי הספר/מורים/ועד הורים מול המשפחות.
מ. בקשר לתקצייבים לבקש ממשרדו של אימן סיף "מטה חברה ערבית".
נ. חובה על ראש הרשות להוביל הנושא מול האחראים הנוגעים לעניין ולהזמין אותם לישיבה באופן דחוף שתכלול חברי מועצה, אימאמים, רופאים בכירים, מנהלי רופות חולים, מנהלי בתי הספר, ועד עממי, נכבדי הישוב ועוד..
לאור התוצאות והעלייה במספר הנדבקים חובה עלינו להסתכל קדימה ולתכנן אך לצאת מהמצב הזה.
רשם וסיכם
בוקאעי זיאד