מכרז מס' 11/2024 דרוש/ה מהנדס/ת הרשות המקומית

תנאי העסקה: בחוזה אישי בדרוג בכירים, בכפוף לאישור משרד הפנים

מועד תחילת העסקה:  מידי

תיאור התפקיד:

מהנדס הרשות המקומית מהווה הסמכות המקצועית בתחום תפקידיו.

במסגרת התפקיד על מהנדס המועצה למלא את כל חובותיו של מהנדס רשות מקומית כקבוע בחוק הרשויות המקומיות (מהנדס רשות מקומית), תשנ"ב-1991.

תפקידי המהנדס וסמכויותיו:

תכנון העיר.

הפיקוח והרישוי.

הבניה הציבורית.

העבודות הציבוריות המבוצעות על ידי הרשות המקומית או מטעמה.

מהנדס הוועדה המקומית כאמור בסעיף 18 לחוק התכנון והבניה.

עיקרי התפקיד:

1.       אחריות לגיבוש ומימוש המדיניות ההנדסית של הרשות המקומית לפיתוח היישוב ולשיפור איכות החיים של תושבי הרשות ושל השוהים בתחומה.

2.       תרגום מדיניות ראש המועצה לתוכנית  רב שנתית והכנת תכניות אב בתחומים הנדסיים שונים .

3.       יועץ מקצועי בתחום אחריותו לראש המועצה ולוועדות התכנון ולמליאת המועצה.

4.       ניהול עובדי אגף ההנדסה והוועדה המקומית לתכנון ובניה ועובדי המסגרות הקשורות באגף, לרבות הנחייה, הכוונה והדרכה מקצועית של המנהלים והעובדים. ביצוע משוב והערכה תקופתיים ודאגה לנוכחות ולרווחת העובדים. וניהול יועצים חיצוניים.

5.       אחריות לתכנון הנדסי ותקציבי, פיתוח ופיקוח, כולל הכנת פרוגרמות ותוכניות אב בתחומים שונים: תכנון פיסי אסטרטגי, תכנון אזורי, תכנון עיר, רישוי ופיקוח, בניה ציבורית וכל עבודות התשתית הציבורית המבוצעות ע"י המועצה, מטעמה או עבורה.

6.       אחריות לתחומי רישוי בנייה, כולל על הוועדה לתכנון ובניה, רישוי ופיקוח על הבנייה.

7.       הסמכות המקצועית העליונה ברשות לתכנון הפיזי בתחום השיפוט של הרשות לרבות יזום ותכנון בתחומי הרשות ובדיקת תוכניות המוגשות על ידי אחרים למוסדות התכנון.

8.        אחריות להכנת מכרזים ולפיקוח על תהליכי התקשרות עם מתכננים, ספקים וקבלנים בתחום עבודות לפיתוח הרשות המקומית ולתחזוקתן. ביצוע מעקב ופיקוח על הביצוע, התקציב ולוחות הזמנים בהתאם לחוזים.

9.       אחריות לקידום פרויקטים מול משרדי ממשלה וועדות לתכנון ובניה.

10.   אחריות על איתור מבנים מסוכנים, קביעת מצב יציבותם ואישור הפעילות המתבקשת כתוצאה מקביעת מבנה כמסוכן.

11.   ניהול מאגר המידע התכנוני, ההנדסי והגיאוגרפי של הרשות.

12.    אחריות על הכנת תוכניות עבודה שנתיות לאגף, כולל תקציב שנתי ובקרה תקציבית.

13.   תיאום גורמי פנים וחוץ בדגש על יצירת ממשקי עבודה עם הרשויות המוסמכות והכנת כל הדוחות הנדרשים בהתאם להוראות הדין והרשויות המוסמכות.

14.   ייצוג המועצה בנושאים הנדסיים מול גורמי חוץ, כגון: משרדי ממשלה, משטרה, חברת החשמל והתקשורת ועוד.

15.   קבלת קהל: יזמים, תושבים ואנשי מקצוע בתחום הבנייה.

16.   כל נושא אחר שבאחריות מהנדס רשות מקומית בהתאם לחוק הרשויות המקומיות (מהנדס רשות מקומית).  תשנ"ב-1991.

17.   ניהול ועדות משנה בתחומים שונים.

18.   טיפול בתחומי רישוי עסקים, נגישות ובטיחות מוסדות חינוך.

19.   ליווי ומעקב על תכנון וביצוע הקמת שכונות חדשות.

20.   אחריות על מכלול תשתיות בחירום.

21.   הגשת קולות קוראים בתחום ההנדסה.

22.   גיוס משאבים כספיים לתכנון וביצוע פרויקטים בתחום הרשות.

23.   ביצוע משימות נוספות על פי דרישות הממונה.

דרישות התפקיד- תנאי סף:

השכלה ודרישות מקצועיות:

מהנדס רישוי או אדריכל רישוי לפי חוק המהנדסים והאדריכלים, תשי"ח-;1958
יש לצרף תעודה בתוקף / מסמכים המעידים על עמידה בתנאי זה.

בקיאות גבוהה בחוקי התכנון והבניה ובקריאת תוכניות אדריכלות ותכנון מבנים.

ניסיון:

ניסיון של 5 שנים לפחות בתחום של תכנון עיר ובאחד התחומים הבאים: פיקוח ורישוי, בניה ציבורית, עבודות ציבוריות המבוצעות על ידי הרשות המקומית או מטעמה.

ניסיון בניהול צוות עובדים, טכניים ומנהליים.

לא הורשע בעבירה שבנסיבות העניין יש עמה קלון

**יש לצרף אסמכתאות המעידות על עמידה בתנאי הניסיון כאמור.

דרישות נוספות:

יכולת הצגה בפני קהל , ועדות ציבוריות וגורמי ממשל .

בעל/ת כושר ביטוי בכתב ובעל פה בשפה העברית ברמה גבוהה

בעל/ת אמינות ומהימנות אישית גבוה

נכונות לעבודה בשעות בלתי שגרתיות.

זמינות ותפקוד במועצה בשעת חירום.

יחסי אנוש ויכולת עבודה בצוות

יכולת ניהול משא ומתן ועמידה בלחצים

יישומי מחשב: היכרות ויכולת תפעול טובה של תוכנות מקצועיות כגון תיב"מ (CAD)

רישיון נהיגה ישראלי בתוקף.

-הכתוב בלשון זכר מיועד לגברים ולנשים כאחד.

*המועצה תקיים מבחני מיון למועמדים באמצעות חברה חיצונית טרם וועדת הבחינה.

כישורים ומיומנויות:

יכולות ארגון, הנעה והובלה, קבלת החלטות והכוונת גורמים מקצועיים. יכולת ליזום, לפתח ולנהל תוכניות ומיזמים. כושר התבטאות בכתב ובעל פה ברמה גבוהה, אמינות ויושר אישי גבוהים, יסודיות, ארגון וסדר ברמה גבוהה, תודעת שירות גבוהה, יכולת ליצירת קשרי עבודה יעילים ושיתופי פעולה עם גורמי פנים וחוץ, יכולת ניהול מו"מ ועמידה בלחצים, יכולת הצגה בפני קהל, ועדות ציבוריות וגורמי ממשל, ידע רב בהפעלת תוכנת אופיס, אקסל וידע ב- GIS ובמערכות תומכות בתחום התכנון והבניה.

להגשת מועמדות במעטפה סגורה במשרד מנכ"ל המועצה מר מוסטפא חמוד .

בירורים למייל:     hamudm9@gmail.com

לפרטים נוספים ניתן לפנות לאגף משאבי אנוש   מנכ"ל המועצה: 0546763361

מועד סופי להגשת מועמדות: עד יום א'  8.9.2024 שעה 14:00

הערות:

האחריות על הגשה מלאה, מדויקת וכנה של המועמדות, לרבות המסמכים הנדרשים הנלווים מוטלת אך ורק על המועמד/ת. הגשת המועמדות באופן חסר, ללא אסמכתאות להוכחת עמידה בתנאי הסף תיפסל ולא תידון.

המועצה שומרת על זכותה להאריך את המועד האחרון להגשת מועמדות למשרה האמורה.

בכל מקרה בו קיימת קרבה משפחתית לעובד או לנבחר ציבור, יש להודיע על כך בעת הגשת המועמדות. מינוי המועמד/ת יהיה בכפוף להיעדר ניגוד עניינים ובכפוף לסייגים להעסקת קרובי משפחה.

על פי הוראות חוק שוויון הזדמנויות בעבודה התשמ"ח 1988. המכרז מתייחס לגברים ונשים כאחד.

תינתן העדפה לאדם עם מוגבלות בהתאם לאמור בסעיפים 3 ו-9 לחוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, תשנ"ח 1998 ובתנאי שעומדים בתנאי הסף למשרה וכשירים לביצוע התפקיד. האמור כפוף להצהרת המועמד/ת המפרטת את דבר מוגבלותו/ה וכן בהמצאת מסמכים להוכחת מוגבלות.

תינתן העדפה לנשים לפי סעיף 6ג לחוק שוויון זכויות האישה, התשי"א-1951 אם שני המועמדים בני שני המינים הם בעלי כישורים דומים וכן בהתאם לחוק לעידוד של שילוב וקידום נשים בעבודה ושל התאמת מקומות עבודה לנשים, התשס"ח 2008.

תינתן העדפה למי שהוא או אחד מהוריו נולדו באתיופיה בהתאם להוראות סעיפים 173ב(א) ו 173ב(ב) לפקודת העיריות [נוסח חדש] אם המועמד הוא בעל כישורים דומים לכישוריהם של מועמדים אחרים.

בכבוד רב נאדר טאהא- ראש המועצה

ملف